Náš červen

04.07.2023 16:30

 Červnové akce v naší školce byly opravdu pestré. Hned 1.června, kdy se slaví Mezinárodní den dětí, jsme měli Sportovní den. Děti běhaly, skákaly, házely do dálky a dokonce si zahrály i fotbal. To vše na dolanském fotbalovém hřišti. Každé sportovní klání je zakončeno vyhlášením vítězů a předáním ocenění sportovcům. O to naše slavností vyhlášení se postaral OÚ Dolany v čele se samotným panem starostou. Medaile, diplomy a sladká odměna ve formě osvěžujícího nanuku, byla na oslavu to pravé.

Poslední návštěva divadelního představení v tomto školním roce proběhla opět ve Velkém Třebešově. Poutavý program o Novém Zélandu, doplněn písničkami a tancem se dětem moc líbil, obzvlášť je zaujal pák kiwi. Než jsme odjeli zpět do Dolan, děti si ještě, jako tradičně, stihly pohrát.

Jak jsme slíbili, tak jsme udělali. Školkový výlet vláčem do Kuksu. Příjemná domluva a včasná rezervace spojení u společnosti Arriva nám zajistila tu nejlepší možnou péči a posádku vlaku. Za odměnu jsme jim všem zazpívali a zamávali. Samotný Kuks, plný rozkvetlých květin, bylin, koření, zeleniny a spousty dalšího voňavého artiklu, nás zcela pohltil. Počasí nám také přálo a výlet to byl hodně vydařený. Vláčkem asi budeme cestovat častěji.

V červnu také Dolany pořádaly akci DOLANY V DOLANECH, kde jsme společně s kamarády ze školy vystupovali. Naše paní ředitelka vymyslela choreografii a téma - NÁMOŘNÍCI A PIRÁTI, a my jsme nacvičovali. Nacvičovali jsme všude, venku, v plaveckém bazénu v Náchodě, na procházce, ve vlaku, všude jsme zpívali. Bylo nutné "oprášit" naše taneční umění v podobě mazurky, ale i to jsme zvládli a vystoupení se vydařilo. Svědčí o tom i pochvala od některých přítomných rodičů. Každopádně, piráti jsme byli skvělí. :-)

Jestě jsme stihli Pyžamkový den, starat se o naši zahrádku a ochutnat první úrodu a už tu bylo loučení. Loučení s předškoláky, kteří od září nastoupí do Základní školy. Loučení to bylo sice dojemné, ale radostné, neboť program zajišťovala agentura Mimi studio a bylo vážně veselo. Soutěže, tance, rodinné soutěže, zkrátka odpoledne plné pohody. A tak to má být... Předškoláci odchází a my v září přivítáme děti nové... A jaký bude ten příští školní rok? To se necháme překvapit.

Krásné léto.

 

                         

Zpět