NÁŠ KVĚTEN

01.06.2023 16:53

 Tak bohužel, ani první polovina května nepřinesla lepší počasí. S dětmi jsme jej využili k nácviku písně pro maminky, tatínky a veškeré příbuzenstvo, výrobu drobných dárečků a povídání o tom, jak to doma "chodí". 15.5. totiž slavíme Den rodiny. Stezku, kterou jsme si pro rodiče našich dětí připravili, jsme na rychlo museli přeložit, ale vyplatilo se. 18. května se počasí umoudřilo a tak nás účast rodinných příslušníků potěšila. Stezka byla kladně přijata jak dětmi, tak rodiči. Plnění rodinných úkolů přineslo spousty legrace - mamky chodily jako modelky, taťkové řídili imaginární traktor, kreslili obrázky, skládali puzzle a také zpívali. Z dotazů, kterou písničku společně zazpívali, vyplynulo, že hitem v Dolanech je písnička Pec nám spadla. Tu zpívala většina. Ovšem velkou pochvalu si zaslouží rodina, která si společně zazpívala Vrchlabí od skupiny Chinaski. :-)

Jakmile nám to počasí dovolilo, vycházeli jsme na delší procházky. Jednou z takových procházek byla návštěva Čáslavek a jejich hřiště. Naše hrací prvky na školní zahradě prochází rekonstrukcí, tudíž děti nadšeně uvítaly houpačky, prolézačky a další multifunkční sestavy, které hřiště v Čáslavkách nabízí.

Nejenom zábavou, ale i "prací" žije naše školka. S dětmi jsme se domluvili a pořídili jsme si vyvýšené záhony. Byla radost sledovat, jak děti nakládaly zeminu, uhrabávaly jí a radily se, co všechno si vypěstují. Držme jim v jejich pěstitelském nadšení palce.

Velkým zážitkem byla v květnu návštěva Hasičského záchranného sboru v Jaroměři. Všechno jsme si vyzkoušeli, všechno jsme si prohlédli a nadšení nebralo konce. Houkali jsme, stříkali jsme vodu, navštívili jejich posilovnu, ložnici, prádelnu, vyzkoušeli jsme si helmy, pracovali jsme na "záchraně kamaráda" a spousty dalšího. Tak výborná parta hasičů s námi strávila dopoledne, že kdykoliv teď děti vidí nebo slyší hasičské auto, okamžitě říkají, že .."jedou ti naši hasiči...". DĚKUJEME. :-)

 

     

   

Zpět