PROSINEC

08.12.2023 19:20

2.12.2023  Vystoupení ZŠ a MŠ na slavnostním rozsvěcení vánočního stromečku v Dolanech podtrhla malebná sněhová kulisa. Čertíci a andělé byli jako z pohádky a teď už můžeme zapálit první svíčku na adventním věnci. Atmosféra sobotního odpoledne byla kouzelná a jistě všem divákům zpříjemnila adventní čas.

 

5.12.2023    "Čerti v pekle, ti se radují....." Ale když se spojí čerti z pekla s čertíky ze školky, to je radost dvojnásobná. Náš "Čertovský den" nám zpříjemnila návštěva "opravdových" nadpozemských bytostí a ještě nám přinesla dárky.

 

6.12.2023    Advent v Ratibořicích byl opravdu pohádkový. Sníh podtrhl sváteční atmosféru tohoto místa. K vidění toho bylo opravdu hodně a vystoupení folklorního souboru Barunka bylo krásné a stylové zakončení této návštěvy.

 

 

 

12.12.2023  Vánoce se kvapem blíží a nastává čas příprav na svátky. Ani my ve školce jsme nezaháleli a rozhodli se, že si upečeme cukroví. Paní kuchařka Irenka nám pomohla s přípravou těsta a mohli jsme začít. Povedlo se nám, co myslíte?

 

 

14.12.2023  Adventní čas nám přijela zpříjemnit milá paní sokolnice. Dozvěděli jsme se mnoho nových poznatků, ale hlavně jsme si mohli na vlastní oči prohlédnout sovu, puštíka, káně, poštolku a další ptáčky. Dokonce jsme viděli i malé holátko, holoubě. Tato návštěva se nám moc líbila.

 

 

20.12. 2023  Ježíšek k nám do školky přišel dříve než 24.12.  Školek je hodně, proto musí chodit s předstihem, aby zavítal do všech školek a aby děti ve školkách měly dostatek času si nové dárky užít. U nás už byl a přinesl spoustu radosti. Děkujeme Ježíšku a nejenom tobě přejeme hezké Vánoce.

Zpět