PRVNÍ TÝDNY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

22.09.2023 17:31

První zářijové týdny ve Školní družině

Začátkem školního roku jsme přivítali nové prvňáčky: Kubíka, Klárku, Marečka, Tomáška a Verunku.

Seznámili jsme se s nimi a společně je provedli naší družinou. Odhalili jsme novinky, které si pro nás paní družinářka přes prázdniny nachystala. A teď už jen hurá do víru nových aktivit, možností a hraček….

Velkým hitem mezi námi jsou zažehlovací korálky. Každý den vymýšlíme další a další varianty výrobků, které si pak odnášíme domů. Je to trpělivá až titěrná zábava, ale vydržíme u toho celé hodiny a stále nás to baví (tedy až na sbírání spadlých korálků všude po zemi J). 

Rádi využíváme stále krásného babího léta a chodíme ven na dětské hřiště, kde nevynecháváme prolézačky a převážně klučičí část našeho osazenstva se vrhá do fotbalu. Společně si najdeme chvíle i na venkovní hry jako je třeba nestárnoucí Cukr – Káva - Limonáda,  „Na Babu“ a vybíjená.

 Ani ve družině neleníme – hudbu a pohyb máme v srdcích a naše tanečnice často trénují své tanečky s třásněmi. Jsou opravdu moc šikovné a třeba se brzy dočkáme i nějakého představení J. Společně také rádi zpíváme, s doprovodem piana, písničky na dané období nebo lidové písně.

Společně jsme parta správná, a proto nezapomínáme si vzájemně pomáhat. Ctíme naše dohodnutá pravidla, tak abychom si čas trávený dohromady v družině užili, co nejlépe. 

Ve školní družině rádi tvoříme nebo malujeme krásné obrázky. Používáme různé zajímavé techniky - však se můžete přesvědčit sami a kdykoliv nahlédnout k nám do družiny J.

 

 

 


 

 

Zpět