Září u nás

03.10.2023 14:52

Začátek nového školního roku 2023/2024 se nesl ve znamení sluníčka. A to doslova. Sluníčko svítilo venku i u nás, ve třídě. Slzička občas někde ukápla, ale jinak adaptace nových dětí proběhla více než dobře. Nové děti si brzy našly kamarády, zvykly si na denní režim ve školce, poznaly svou značku a celkově se zapojily do chodu naší školky. Starší děti byly zkušenými rádci, ochotnými pomocníky a velmi tím menším dětem pomohly. Jediné, co nám tu pohodovou a klidnou atmosféru trochu kazilo, byla zvýšená nemocnost. Ono stačí jedno nemocné dítě a ve třídě, kde jsme všichni pohromadě, se nemoc šíří jako lavina. Na tuto skutečnost upozorňovala na třídních schůzkách paní ředitelka ZŠ a MŠ, Mgr. Iveta Hofmanová. Děti s příznaky onemocnění nebudou do MŠ přijímány. Tímto apelujeme na rodiče, že toto stále trvá a děkujeme rodičům, kteří toto pravidlo dodržují.

Během září jsme dostali také krásný dárek v podobě krásně zrekonstruované venkovní kuchyňky, o kterou se postarala rodina Mervartova. Tímto ještě jednou děkujeme. Děti měly velkou radost a rády zde "vaří". Dnes to byl "vývar z kuřete s banány, kamínky a hlínou."

Konec září patří tradičně svátku Svatého Václava, který jsme si náležitě užili. Česká republika má tohoto patrona spojeného s horou Blaník, vínem a obilím. Horu Blaník jsme stavěli úplně všude, upekli jsme chleba, kterým jsme vítali rodiče ( tradičně se solí, jak to má být) a pomocí odšťavňovače jsme vyrobili "bílé a červené víno". Krásný svátek to byl.

A už přichází říjen... Uteklo to, viďte?

Zpět